Rörig hemsida

Hej!

Jag kontaktade er via telefon men är osäker på om meddelandet kom fram (problemet är iaf inte åtgärdat).

Sedan ni gjorde om hemsidan så tycker jag det blivit rörigt och svårnavigerat. - Alltför många knapptryckningar för att komma till "tablå".

Ett annat problem är att när man trycker på tex P1 knappen på landningssidan så spelar den inte upp det som sänds i realtid utan fortsätter där man var tidigare. Idag hade jag lyssnat lite på Ring P1 och tog sedan en paus och ville sedan lyssna på Förmiddag med P1. När jag då tryckte på P1 knappen så började Ring P1 spelas upp där jag tidigare lämnat det.

Vänliga hälsningar,
Anna
Anna

Kommentarer

  • Hej Anna!

    Varför bygger vi om?
    Så här skriver vi om förändringarna:

    Sverigesradio.se är byggd med äldre teknik som vi behöver ersätta med ny. Främst gör vi detta för att säkerställa en säker och stabil webb. Som besökare kan du märka detta genom att gamla sidor successivt byts ut mot nya.
    Vi bygger om Sveriges Radios webbplats
    Teknikbytet är alltså något som måste genomföras. Att den nya sidan samtidigt får annat utseende beror på att vi vill "linjera" webben med mobilappen Sveriges Radio Play. Den nya webbsidan och appen blir nu mer lika varandra.

    Det beror inte på att någon tekniknisse har för mycket tid eller på att vi vill ställa till det för våra lyssnare, utan på att vi vill kunna arbeta smartare. Vi blir helt enkelt mer effektiva om våra tjänster är mer lika varandra och vi kan göra samma anpassningar i webb och app samtidigt istället för att lägga tid på att förändra varje plattform för sig. Det spar tid för både redaktionerna och de kolleger som arbetar med tekniken.

    Hitta till tablåer
    Se vad jag tidigare har svarat på liknande förslag här:
    Tablå-länk på startsidan? - Forum för teknisk support - Sveriges Radio

    P1-knappen bör starta i realtid
    Jag håller med dig, vilket jag har framfört till mina kolleger. Play-knappar till kanalerna på våra sidor borde alltid leda till direktläget och de lyssnare som vill fortsätta uppspelningen där de pausade den, kan klicka på play-knappen i spelaren.

    Jag hoppas att de lyssnar på det förslaget, men vill passa på att tipsa om att du, om sändningen har "halkat efter, kan återgå till live-läget genom att klicka på länken Till direktsändning nere i högra hörnet av spelaren, se bild:



    Hoppas att detta var begripligt och gör det enklare för dig att lyssna på det som sänds just nu i P1!
    Annika Webbmaster
  • Hej Annika och tack för snabbt och tydligt svar!

    Jag förstod direkt att ni sökt "linjera" denna sida med mobilappen men blev lite ledsen för just mobilappen är ju, i mina ögon, inte så intuitiv. Hade kanske varit bättre att göra tvärtom?

    För min del så vill jag åt tablån eftersom jag ofta vill lyssna på program som inte sänds just nu, i realtid. - Jag tänker att det är väl det största argumentet folk har för streaming? Lyssna på vad du vill när du vill.

    Att det finns en "knapp" för att nå tablån nere i högra hörnet känns inte alls som något man spontant hittar till... Ingen text utan en symbol som är helt obegriplig. Och det är väl det som är mitt problem i nuläget - att utseendet och funktionaliteten inte är intuitiv. Jag skulle rekommendera att ni tar in en bra UX:are eller Product Manager och gör intervjuer med användarna så ni får lite input innan ni gör förändringar.

    Vänliga hälsningar,
    Anna
    Anna
  • Hej igen!

    Upptäckte just att man inte alltid når tablån via knappen i högra hörnet.

    Anna
  • Det är en hel del knas på sidan! Nu hade jag tryckt på en länk på landningssidan och spelade upp ett program. Sedan tryckte jag på "alla kanaler" och valde sedan att lyssna på ett program och då spelades båda programet upp samtidigt.
    Anna
  • Tar bara en av dina frågor nu ...

    På sidan jag länkade till, Tablå-länk på startsidan?, skrev jag:

    Vi har även en helt ny typ av tablå som du når direkt genom en länk nederst till höger i "den nya spelaren" när du lyssnar på en kanal.
    Detta gäller alltså när du lyssnar på en kanal. I ditt exempel lyssnade du inte på P1, utan på en spellista, Europas säkerhet, där två inslag kommer från Ekot och ett inslag kommer från P1 Morgon. Det du ser vid symbolen blir därmed inslag som ingår i den spellista du för närvarande lyssnar på.



    Om du för muspekaren över symbolen så visas ordet Tablå om du lyssnar på en kanal. När du lyssnar på en nyhet eller på ett avsnitt av ett program så står det istället Spellista så att man enkelt kan se ifall det kommer fler ljud efter och vilka det i så fall är.

    Jag återkommer med svar på dina övriga synpunkter.
    Annika Webbmaster
  • Hej Annika,

    Ja nu är jag i farten igen - jag tycker sådant här är så roligt!

    Jag började fundera på SvtPlays hemsida. Den är rätt bra (och de förbättrar hela tiden), framför allt är den i de flesta fall väldigt intuitiv. Kanske något att kika på och inspireras av?

    /Anna
    Anna
  • Vi uppskattar återkoppling!
    Ja nu är jag i farten igen - jag tycker sådant här är så roligt!
    Det tycker jag också (plus att jag får betalt för detta 😉). Det är förstås inte roligt att det finns problem, men det är roligt att samla upp förbättringsförslag, samt försöka förklara hur vi tänkt.

    För att din vilja att hjälpa oss inte ska gå förlorad, vill jag tipsa om att vi har en testpanel. Jag är inte med själv, så jag vet inte exakt hur det fungerar, men har fått intryck av att det, förutom själva testerna där man exempelvis kan återkoppla hur ett designförslag fungerar, finns fritextfält så att du har möjlighet att nå utvecklare och UX:are direkt utan mig som filter:
    Hjälp oss att förbättra Sveriges Radio Play | Sveriges Radio

    Linjeringen går åt båda hållen
    Jag förstod direkt att ni sökt "linjera" denna sida med mobilappen men blev lite ledsen för just mobilappen är ju, i mina ögon, inte så intuitiv. Hade kanske varit bättre att göra tvärtom?
    Under det senaste året har många av de förändringar som skett i appen inneburit att vi har byggt flera "webbsidor" som visas upp i appen, så att sida för exempelvis Kanaler i princip är samma i appen som på webbsidan. Linjeringen innebär alltså inte att vi försöker bygga sajten så lik appen som möjligt, utan att vi bygger om båda tjänsterna så att de använder samma kod. Även om förändringarna har märkts tidigare i appen, så är linjeringen dubbelriktad.

    En del förbättringar i appen är funktioner som tidigare endast fanns på hemsidan, exempelvis möjlighet att förstora nyhetsbilder och se fler bilder om detta finns, att visa relaterade nyheter på sidan med lokalt innehåll och möjlighet att nå kanaler genom att söka på kanalnamnet.

    UX på symbolen i spelaren
    Jag kan hålla med om att det är oklart vad denna viktiga symbol gör och att den delvis skiftar funktion beroende på om du lyssnar på en kanal (möjlighet att navigera i ljudströmmen) eller på avsnitt/inslag (möjlighet att navigera i spelkön).

    Bra UX:are och användarintervjuer
    Jag skulle rekommendera att ni tar in en bra UX:are eller Product Manager och gör intervjuer med användarna så ni får lite input innan ni gör förändringar.
    Jag tycker att våra UX:are är väldigt duktiga och lyhörda för lyssnarnas återkoppling. Vi är verkligen tacksamma över den hjälp vi redan får bland annat från de lyssnare som ingår i den testpanel jag tipsade om ovan.

    Utöver det har vi testat de förändringar vi genomför i olika fokusgrupper, inte minst vid djupintervjuer med synskadade lyssnare.

    Dubbla ljud
    Förmodligen hade du två flikar öppna. Om den ena har den nya spelaren och den andra den äldre, så agerar de på gott och ont oberoende av varandra. Gott för att du kan låta en kanal spela på från t ex kanalsidan i en flik och sedan surfa runt utan att ljudet bryts när du går mellan "nya och gamla webben".

    Ont för ... Ja, det har du ju redan märkt!

    SVT Play
    SVT har valt att ha program och kanaler på ett ställe, SVT Play, medan deras nyhetsrapportering ligger på en annan sida SVT Nyheter.

    Likadant med NRK, som också lyfts fram som ett föredöme att inspireras av eftersom NRK Radio är tydlig och lätt att använda. Deras innehåll är uppdelat i en huvud-sida med nyheter NRK.no, och mer självständiga tjänster som NRK TV och NRK Radio.

    Är det en möjlig väg för oss på Sveriges Radio? Om inte annat så är det värt att fundera över. Idag försöker vi på samma gång vara en nyhetstjänst, en poddtjänst och en plats där du hör dina kanaler, eftersom alla dessa delar är viktiga. Vi vill erbjuda både bredden och djupet.

    Men gör vi det därmed för svårt för oss själva och för våra lyssnare?
    Annika Webbmaster
  • Det här börjar mer och mer likna "Kära Annika" 😀

    Toppen, tack för tipset!! Nu anmäld och får ett forum där jag får tycka och tänka!

    Angående dubbeluppspelningen: nej jag hade inte två flikar öppna samtidigt (du menade väl att jag hade två SR på olika flikar igång samtidigt?)

    Ja, att utveckla och få fram en bra produkt är inte det lättaste. Det går inte att tillfredställa alla smaker, och jag håller med dig - att göra saker för komplicerade är sällan bra.

    Allt gott, nu tar vi helg. Ha det fint Annika!
    Anna
  • Tack detsamma!
    Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post syns inte publikt.